31.3.09

Eestlased jagavad Inglismaal naabrivalvekogemust

30.märts kuni 2.aprill külastavad MTÜ Eesti Naabrivalve esindajad Inglismaad jagamaks oma kümneaastast tegevuskogemust mittetulundusühinguna turvalisuse tagamisel ja tutvumaks sealse naabrivalve viimase aja arenguga. Lisaks kohtutakse visiidi käigus ka kohaliku politsei  ning mitmete turvalisuse valdkonnas tegutsevate vabatahtlike organisatsioonide esindajatega, et leida vastastikku uusi lahendusi ühingute tegevuse tõhustamiseks.

Inglismaal on naabrivalve liikumine toiminud juba aastakümneid. Kuigi arvatavalt on tegemist Euroopa ühe enim arenenud naabrivalve organisatsiooniga, otsitakse ka seal uusi ideid oma eesmärkide täitmiseks.

Võrreldes Inglismaaga on Eesti naabrivalve organisatsioon arenenud märksa kogukonnakesksemaks. MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Tiina Ristmäe sõnul on Inglismaa kolleegide jaoks uudne näiteks naabrite andmete kogumine ja neljapoolse koostöölepingu sõlmimine MTÜ, kohaliku omavalitsuse, politsei ja loodava sektori vahel, mis Eestis on kindel osa naabrivalvega alustamisel. “Oleme suutnud oma organisatsiooni ehitada üles enam usaldusel põhinevaks, kui seda oli algne idée Inglismaal” lisas Ristmäe.

Eesti Naabrivalve ühingu poolt osaleb briti kolleegidega kohtumisel Tallinna Mirta II sektori vanem Maris Rosimannus, ühingu tegevjuht Tiina Ristmäe ja ühingu juhatuse liige, Sisekaitseakadeemia teadus- ja arendusdirektor Lauri Tabur. Politsei esindajana osaleb reisigrupis Madis Melzar, Põhja Politseiprefektuuri Lääne-Harju politseiosakonna Keila konstaablijaoskonna juht.

Visiit on finantseeritud lisaks Eesti Naabrivalve Ühingule ka Avatud Eesti Fondi vabaühenduste fondi kaudu.

Täpsem informatsioon:

Tiina Ristmäe
MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht
tiina@naabrivalve.ee
tel 51 36 630

Kommentaare ei ole: